LinkedinCover

Sveriges Talare

Som medlem i Sveriges talare pratar jag om de lite mjukare värdena; välbefinnande och välmående inombords. Det behöver inte vara så svårt, små steg kan göra stora under. 

Titta gärna på min profil på Sveriges Talares hemsida och hör av dig om du vill ha förslag på en skräddarsydd föreläsning på en teamdag eller liknande. https://www.sverigestalare.se/catharina-saupstad-20220303-1

Mental träning - arbetsglädje, livsglädje, bättre sociala relationer

Teamdagar

Ska ni ha en teamdag på jobbet? Team building, ledarskapsdagar eller något liknande, där du och dina medarbetare eller kollegor vill lära er mer om ett hållbart liv där stressen inte tar över och bidrar till sjukdom? Där ni får lära er hur ni på just ert företag vänder trenden med stressrelaterad ohälsa, som drabbar så många idag?

Föreläsning, kurs, "prova på" övningar i Mindfulness, Avslappning, Mental träning mm. ingår under dagen. Vi skräddarsyr det som passar bäst för just ditt ändamål.

Mental träning - arbetsglädje, livsglädje, bättre sociala relationer

Work shops

En work shop inleds med en föreläsning om hur stress påverkar oss fysiskt och psykiskt och varför vi blir stressade. Därefter är möjligheterna många, exempelvis kan vi gemensamt med hela gruppen komma fram till ämnen som är viktiga för er, som sedan blir grunden för grupparbete.

Dagen innehåller även många praktiska övningar i bl.a avslappning, mindfulness, mental träning och stresshantering. Många korta mikropausövningar utlovas som passar perfekt att göra på jobbet.

Stresshanteringskurs

Stresshanteringskurs för företag

Förutom det kursupplägg som visas under Kursinfoknappen längre ner, kan vi även utgå  från specifika önskemål och behov. Vi kommer gemensamt överens om hur omfattande kursen ska vara. Med kunskap, verktyg och insikt kan vi lära oss att hantera vardagen efter våra förutsättningar och faktiskt må bättre och leva långsammare. Samtidigt får vi mer gjort med högre kvalitét, både i privatlivet och på arbetet. Att lära sig höra och lyssna på den egna kroppens signaler och begränsningar är avgörande för att leva ett gott och hälsosamt liv.
 

6-8 kurstillfällen under 3 månader. Varje kurstillfälle är 2 timmar.

Citat från tidigare deltagare:
"Fantastiskt, har öppnat mina ögon"
"Flera bra övningar som jag kommer att använda"
Enskilda samtal - stresshantering, mindfulness

Stresshanteringssamtal för företag

Har du medarbetare som du tror kan vara på väg mot den berömda väggen? Kanske har de flera korta eller längre sjukskrivningar i bagaget och inte fungerar som tidigare? En strukturerad person som plötsligt tappar förmågan till struktur, någon som alltid levererar i tid med bra resultat som plötsligt tappar fart och inte längre kan planera. Känner du igen det här?

Det är viktigt att ta dessa signaler på allvar! Det är betydligt lättare att ta tag i problematiken innan sjukdomen är ett faktum. Enskilda samtal runt stresshantering kan vara en lösning. 3-5 stresshanteringssamtal ger goda förutsättningar för en hållbar förändring genom samtal, verktyg, övning och uppföljning. 

 
3-5 samtal á 1 tim

"Samtalen var mycket bra och att de hjälpt mig mer än vad jag skulle gissat"
Mindfulnesskurs - lindra stress, ångest, nedstämdshet och kronisk smärta

Mindfulnesskurs för företag

Mindfulness är i dag en etablerad behandlingsform inom den traditionella sjukvården för behandling av bl.a. stress, sömnproblem, smärta och lättare ångest. Varje år kommer nya forskningsartiklar som visar att Mindfulness verkligen fungerar. Det står utom allt tvivel att hjärnan förändras och att Mindfulness ger en lång rad positiva effekter. 

En 8 veckors kurs för på ett varsamt sätt in Mindfulness i ditt liv som ett nytt sätt att förhålla dig till livet. En ökad livskvalité får du på köpet! Vi slår också fast en gång för alla att Mindfulness inte är konstigt eller flummigt. Ge dig själv och din personal en chans att prova, vad har du att förlora?

 
1 tillfälle/vecka á 2,5 timme under 8 veckor.

"You can´t stop the wawes, but you can learn to surf" / Jon Kabat Zinn"